Vi söker Projektledare

Campus Ljungbys uppdrag är ”Tillsammans, formar vi framtiden med utbildningar och projekt i tätt samarbete med näringsliv, kommuner och region”.

Vill du vara med och driva en stor satsning riktad till Kronobergs små och medelstora företag inom tillverkningsindustri och IKT sektorn?  

Projektet är ett EU-projekt som ska drivas över hela Kronoberg med start i januari 2021. Projektet ”Små och medelstora företags (SMF) tillgång till teknik och forskning för ökad konkurrenskraft genom samverkan” är ett samverkansprojekt mellan Videum, Campus Ljungby och LNU, med hjälp av pengar från EU:s regionala utvecklingsfond, ERUF.

För återtillväxt så behövs ökade investeringar i forskning och utveckling. Detta är särskilt viktigt hos SMF, som ofta saknar såväl den kompetens som de ekonomiska resurser och kontakter som större bolag har. Projektets aktiviteter syftar till att ge SMF den kunskap och de verktyg som de behöver för att:

 • Öka kunskapen kring vikten av FoU och innovation
 • Investera mer tid och resurser i FoU
 • Hitta till forskning
 • Utveckla sina affärsmodeller

För att kunna genomföra transformationsarbete så är näringslivet beroende av att arbeta branschöverskridande, samt ha stark samverkan med akademin. Tillsammans bör de utveckla och utbyta kunskap, samt ta fram lösningar på utmaningar. Vidare kan gemensamma intresseområden från näringslivet och akademin bli en bas för forskning som både håller hög vetenskaplig kvalitet och leder till ett mer innovativt och konkurrenskraftigt näringsliv.

Vill du driva detta projekt tillsammans med Videum och LNU?

I rollen kommer även arbete inom Robotlyftet och eventuellt andra projekt att ingå.

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter. I din roll har du mycket kontakt med företag och andra externa parter, vilket kräver att du trivs med att ha en social och utåtriktad roll.

Några exempel på arbetsuppgifter är:

 • Projektledning och rapportering
 • Framtagning av utbildningspaket och insatser
 • Kommunikation
 • Uppsökande verksamhet för att skapa nya företagsrelationer
 • Analysering av behov hos företag
 • Leda workshops och diskussionsgrupper
 • Förstudieundersökning Automation

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom relevanta områden.

Det är viktigt att du tycker om att kommunicera och har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, på både svenska och engelska. Du är en van användare av IT-stöd och har ett intresse för utvecklingsfrågor, automation och digitalisering samt teknik och är kunnig inom området. Du är van att driva större projekt, erfarenhet av att driva EU-projekt är meriterande. Du har en vana att leda och driva frågor i ledningsgrupper. Du har bred kunskap inom ett eller flera av fokusområdena i projektet.

Personliga egenskaper

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara en social person med ett driv och ha erfarenheter på senior nivå, där bra bemötande är något som du alltid strävar efter. Du trivs med att ha kontakt med företag och har lätt att skapa kontakter och få förtroende.

På Campus Ljungby är teamkänsla viktigt så det krävs att du är flexibel och prestigelös som person. Vidare behöver du vara en person som vill leverera kvalitet i det du gör och därför är egenskaper som pedagogisk, strukturerad och ansvarstagande viktiga. Som senior projektledare är det viktigt att självständigt kunna planera sitt arbete och kunna arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt.

Ansökan

Campus Ljungby vill nu anställa en projektledare till projektet, under förutsättning att projektmedel beviljas av Tillväxtverket. Besked om beviljandet tillkännages i början av december 2020.

Vi rekryterar löpande så tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Är du intresserad – sök tjänsten redan idag!

Du ansöker direkt till VD på Campus Ljungby, Maria Holmén: maria@campusljungby.se.

Övrigt

Anställningsform och anställningstid kommer att diskuteras under rekryteringsprocessen. Ansökningstid: senast 2020-12-10.

Varmt välkommen med din ansökan (personligt brev och CV).