Student på Campus Ljungby

En av våra viktigaste uppgifter är att se till att allt fungerar bra för dig under de krävande åren som student – bostad, fräscha lokaler, IT-miljö, engagemang och närhet. Under hela studietiden har du dessutom kontakt med våra partnerföretag. Det gör att du redan vid examen har arbetslivserfarenhet inom ditt område.
Dina studier är en investering, både i pengar, engagemang och tid och vi vill ge dig goda förutsättningar för att lyckas. På Campus Ljungby möter vi dig som en individ – du blir inte bara en student i mängden.


Studentbostad
Vi ser till att du får en bra bostad under din studietid i Ljungby. Kommunen erbjuder vanliga lägenheter såväl som studentbostäder och alla ligger på bekvämt avstånd med cirka 5-15 minuters promenadväg till utbildningslokalerna. Söker du studentlägenhet? Kontakta info@ljungbybostäder.se för att se tillgängliga lägenheter på Kolvringen eller vid frågor. Skicka då även med ditt antagningsbevis i mailet så det går att se att du är antagen på Campus Ljungby

Här hittar du mer information och anmälan i vårt bostadsförmedlingssystem https://bostad.hcly.se/


Studentföreningen FAST
FAST – Festligt Ambitiösa Studenter – är studentföreningen för samtliga studenter på Högskolecentrum Ljungby. FAST förgyller studentlivet i Ljungby med en mängd olika aktiviteter, såsom pubkvällar, sportevenemang, sittningar och de har alltid mycket kul på gång. Föreningen drivs av studenter från olika utbildningar på Högskolecentrum Ljungby och de har en god spridning av olika kunskaper och färdigheter.


Student i Ljungby
Ljungby kommun har ca 28 000 invånare varav drygt 16 000 bor i tätorten. Det är alltså en ganska liten stad med allt vad det innebär i form av närhet och greppbarhet. Eftersom Ljungby ligger ganska självständigt i förhållande till andra städer så finns det mesta på plats här. Men om du vill vidga dina vyer så är det bara sex mil till Växjö eller sju mil till havet vid Halmstad. Åker du bil tar det drygt en timme till Helsingborg och Danmark.

Precis som så många andra städer i samma storlek så är det anonyma och spontana nöjeslivet inte så stort. Trots detta finns det förvånansvärt många ställen att träffas på – pubar, restauranter och kaféer och det är ofta bra och välkända artister som uppträder här. Det finns också många andra saker du kan göra. Hundratals föreningar är öppna för nya medlemmar, och då handlar det inte bara om idrott. Är du naturintresserad är möjligheterna oändliga. Våra nuvarande studenter har naturligtvis sett till att det finns en fungerande studentpub med rimliga priser och bra drag.


Studiemedel
Som student på Campus Ljungby är du berättigad studiemedel. Om du har fått studiemedel beviljat får du pengarna cirka en vecka efter att du blivit registrera


Om du är student på någon av högskoleutbildningarna via Linnéuniversitetet så registrerar vi också dina personuppgifter i Linnéuniversitetets studerandeadministrativa datasystem Ladok. Uppgifterna är offentliga och du kan också få utdrag ur registret. För mer information om studiemedel gå in www.csn.se