Student på Campus Ljungby

En av våra viktigaste uppgifter är att se till att allt fungerar bra för dig under de krävande åren som student – bostad, fräscha lokaler, IT-miljö, engagemang och närhet. Under hela studietiden har du dessutom kontakt med arbetslivet. Det gör att du redan vid examen har arbetslivserfarenhet inom ditt område.
Dina studier är en investering, både i pengar, engagemang och tid och vi vill ge dig goda förutsättningar för att lyckas. På Campus Ljungby möter vi dig som en individ – du blir inte bara en student i mängden.


Studentbostad
Som student på Campus Ljungby har du bostadsgaranti. Kommunen erbjuder vanliga lägenheter såväl som studentbostäder och alla ligger på bekvämt avstånd med cirka 5-15 minuters promenadväg till utbildningslokalerna.

Söker du studentlägenhet?

Kontaktuppgifter till hyresvärdar:

Det finns också en inflyttarlots i Ljungby kommun som kan hjälpa till med boendefrågan.


Student i Ljungby
Ljungby kommun har ca 28 000 invånare varav drygt 16 000 bor i tätorten. Det är alltså en ganska liten stad med allt vad det innebär i form av närhet och greppbarhet. Eftersom Ljungby ligger ganska självständigt i förhållande till andra städer så finns det mesta på plats här. Men om du vill vidga dina vyer så är det bara sex mil till Växjö eller sju mil till havet vid Halmstad. Åker du bil tar det drygt en timme till Helsingborg och Danmark.

Precis som så många andra städer i samma storlek så är det anonyma och spontana nöjeslivet inte så stort. Trots detta finns det förvånansvärt många ställen att träffas på – pubar, restauranger och kaféer. Det finns också många andra saker du kan göra. Hundratals föreningar är öppna för nya medlemmar, och då handlar det inte bara om idrott. Är du naturintresserad är möjligheterna oändliga.


Studiemedel

Det är Centrala Studiestödsnämnden (CSN) som beslutar om och betalar ut det svenska studiestödet. De hanterar också återbetalningen av studielånen. Som student ansvarar du själv för att söka studiemedel. För mer information om studiemedel gå in www.csn.se .

Om du är student på någon av högskoleutbildningarna via Linnéuniversitetet eller Jönköping University så registreras också dina personuppgifter i deras studerandeadministrativa datasystem Ladok. Uppgifterna är offentliga och du kan också få utdrag ur registret.