IT Engineers Taking Notes from Supercomputer Analysis

IT-infrastrukturtekniker – moln & säkerhet

Fakta om

  • Studietid, start Augusti 2024
  • Studietid, slut Juni 2026
  • Sista anmälningsdag Anmälan är öppen
  • Ort Ljungby
  • Studiefart Helfart
  • Anmälningskod _
  • Nivå Grundnivå
  • Poäng 400 yhp
  • Språk Svenska

Har du ett IT-intresse? Är du en naturlig problemlösare? Vill du ha en bred och omväxlande roll i framtiden? Då är utbildningen IT-infrastrukturtekniker rätt val för dig!

Utbildningen ger dig en bred grundkompetens med en fördjupning inom två områden med störst tillväxt framöver – moln och säkerhet. Du får kunskaper inom installation, implementering, drift och underhåll av system och nätverk.

Utbildningens genomförs i nära samarbete med näringslivet och pedagogik bygger på en stark koppling mellan teori och praktik. Lärande i arbetslivet (LIA) utgör en fjärdedel av utbildningen. Under 20 veckor får du möjlighet att utveckla dina kunskaper på en verklig arbetsplats – samtidigt som du skapar dina kontakter för en framtida anställning.

Detta är vad företagen själva har att säga om utbildningen IT-infrastrukturtekniker:

”Vi har behov av tekniker med bred kunskap inom IT. Vårt företag och våra anställda måste ha en kunskapsnivå som är i linje med denna utbildning – individen behöver förstå både helheten och detaljerna inom IT.”

”Det är ett jättebehov inom IT idag i alla dess former. Det är svårt att anställa medarbetare och att rekrytera från just YH är ett väldigt bra sätt att få in det vi söker.”

”Utbildningen ger en bra grund för yrket som vi er en växande marknad för, men också utmaningar i att rekrytera. Kunskaperna utbildningen ger, med inriktningen moln och säkerhet ligger helt rätt i tiden.”

”Vi har stora utmaningar i vår rekrytering av tekniker i våra team. Denna utbildning matchar väl mot våra behov, nu och i framtiden.”

”Denna utbildning ger en bra grund och satsar på de områden som marknaden rör sig åt; molntjänster, säkerhet och automation. Dessa är drivande områden just nu och vi ser att de kommer vara det i framtiden.”

Så tveka inte – branschen väntar på dig!

Framtida yrkesroller

Här är några exempel på yrkesroller du kan få efter utbildningen…

IT-infrastrukturtekniker, IT-tekniker inom molntjänster, teknisk konsult inom IT-infrastruktur, drifttekniker, nätverkstekniker, IT-konsult inom IT- och informationssäkerhet, Cloud Advisor, operations manager inom IT, supporttekniker med flera.

Kurser

Behörighet

Läs mer här.

För mer information, kontakta info@ircyh.se