09:00-15:00

Lean Forum Smålandskonferens

Den 7 maj är det äntligen dags för Lean Forums Smålandskonferens som Produktionslyftet och Lean Forum arrangerar tillsammans med Campus Ljungby, som representerar IUC i Kronoberg.

Praktisk information

Datum och tidTisdagen den 7 maj 2024
Kaffe/te och macka från kl. 08:30
Konferensen startar kl. 09:00 och slutar 15:00 med paus för lunch och eftermiddagskaffe.
PlatsCampus Ljungby (Strålforssalen), Stationsgatan 2, Ljungby
MålgruppKonferensen riktar sig i första hand till industri- och teknikföretag och är relevant för chefer, ledare och andra personer som arbetar med produktion, verksamhetsutveckling och som är intresserade av konferensens innehåll.
Avgift595 kr + moms
AnmälanVia länk: Lean Forum anmälan senast 30 april 2024.
Begränsat antal platser!
Kontaktmalin@campusljungby.se eller wilma@campusljungby.se

Programpunkter

Dagens programpunkter tar oss med på en resa från det stora perspektivet med svensk industri och dess betydelse, via ledarskap i teori och praktik och fram till några redit fina företag i den småländska skogen:

Björn Langbeck, Tillväxtverket

Björn är industriell expert på Tillväxtverket, och beskriver bl a sin syn på svensk industris utmaningar och möjligheter framåt från ett nationellt och internationellt perspektiv.

Luni Metall AB, Hillerstorp

Företaget har med hjälp av pulsmöten, problemlösning och ett tydligt framtidsfokus skapat ett stort engagemang hos personalen som de delar med sig av.

Bengt Savén, LedarStegen

Bengt är bl a författare till boken ”LedarStegen” och håller två pass under konferensen. I det första fokuserar Bengt på sin modell ”LedarStegen” och hur den leder till Lean och framgång. (Boken “LedarStegen” finns att köpa under konferensen.)

Dörr & Portbolaget i Vittaryd AB

Hör ägarna berätta om hur de på ett medvetet och långsiktigt sätt har gått från långa arbetsveckor med akuta problemlösningar till att nu ha tid för utveckling av företag, processer och individer.

Stoeryd AB, Tranås

Stoeryd var finalister till Svenska Leanpriset 2023 och berättar om hur de målmedvetet arbetade för att komma dit, och vad de siktar på nu och framöver – vi kallar det “Resan till final i Svenska Leanpriset”.

Bengt Savén, LedarStegen

I det andra passet om ledarskap fortsätter Bengt på förmiddagens tema och leder oss även in i diskussioner och resonemang för att förstå likheter och skillnader mellan Lean och Agile.