Vi söker erfaren Projektledare

Projektet riktar sig till ledning och medarbetare inom restaurangbranschen i Småland med fokus på Kronoberg. Även innan pandemin slog till var kompetensbrist inom besöksnäringen en stor utmaning – men nu har bristen utvecklats till en kris som bromsar upp branschens återhämtning. Projektet ska kompetensutveckla befintlig personal och höja status på yrkesrollerna samt ge möjlighet att utvecklas vidare. Parallellt ska projektet stötta näringsidkarna i sitt arbete att behålla personal och öka attraktivitet som arbetsgivare.

Projektet finansieras av ESF, Europeiska Socialfonden och medfinansieras av den privata sektorn.

Som projektledare ansvarar du för att styra, leda och följa upp våra utvecklingsprojekt mot uppsatta mål och projektbeskrivningar. Du är väl insatt i projektens budgetramar och ekonomiska förutsättningar, ansvarar för det operativa arbetet samt löpande dokumentation och rapportering gentemot finansiärerna. Du driver och deltar i projektmöten, styrgruppsmöten och seminarier och andra aktiviteter.

Vi ser att du har en bakgrund som ingenjör eller motsvarande alternativt inom restaurangbranschen, med en gedigen erfarenhet från tillverkningsindustrin eller restaurangbranschen, samt med erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är en god användare av office-paket samt teams. Kunskaper om att driva och leda EU-finansierade projekt är meriterande.

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara en social person med ett driv och ha erfarenheter på seniornivå, där bra bemötande är något som du alltid strävar efter. Du trivs med att ha kontakt med företag och har lätt att skapa kontakter och få förtroende.

På Campus Ljungby är teamkänsla viktigt så det krävs att du är flexibel och prestigelös som person. Vidare behöver du vara en person som vill leverera kvalitet i det du gör och därför är egenskaper som pedagogisk, strukturerad och ansvarstagande viktiga. Som senior projektledare är det viktigt att självständigt kunna planera sitt arbete och kunna arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt.

Vi rekryterar löpande så tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Är du intresserad – sök tjänsten redan idag!

Du ansöker direkt till VD på Campus Ljungby, Maria Holmén: maria@campusljungby.se.

Anställningsform kan diskuteras, men rollen är 100%.

Ansökningstid: senast 2022-01-25.

Varmt välkommen med din ansökan (personligt brev och CV).

Om Campus Ljungby

Campus Ljungby har ett naturligt tätt samarbete med näringsliv, kommuner och region Kronoberg. Campus Ljungby grundades för 20 år sedan (då som CIL, Centrum för informationslogistik i Ljungby AB) och har sedan dess drivit eftergymnasiala utbildningar både inom yrkeshögskole- och högskolenivå. Samtliga utbildningar har tagits fram i samråd näringslivet och kännetecknas av teori blandat med mycket praktik vilket gör att anställningsbarheten av studenterna är hög.

Sedan 2018 är Campus Ljungby samarbetspartner i det svenska IUC-nätverket (Industriella utvecklingscentra). IUC består av 20 regionala organisationer runt om i landet som tillsammans utvecklar arbetssätt och tjänster som stödjer utvecklingen industriföretag där vi representerar IUC i Kronobergs län. Campus Ljungby driver idag ett stort antal EU-projekt inom kompetensutveckling, produktivitetsförbättringar, hållbarhet, inköp och logistik, automation och robotik med mera.