09.00-09-30

Studentfika – innovation med hjälp av studenter

Att samarbeta med studenter kan vara ett sätt att få nya perspektiv, access till ny kunskap och att hitta talang som kan utveckla din verksamhet. Samtidigt får studenter möjlighet att tillämpa sina kunskaper och öka sin kunskap om näringslivet. En win-win-situation alltså. Men vi vet att det kan vara svårt att finna varandra och startar nu upp STUDENTFIKA som ett återkommande event för att underlätta de inledande kontakterna.

Häng med så får du inspiration från genomförda samarbeten mellan företag och studenter, men också aktuell information om möjligheter för studentsamarbeten i närtid. Så fort vi alla kan ses fysiskt igen bjuder vi på fika. Till dess är du välkommen att delta digitalt med eget fika där du befinner dig.

PROGRAM den 15 september
Studentcase VR-upplevelse
Inspireras av samarbetet mellan IT-studenten Sebastian och företaget Omnifinity som ligger i framkant vad gäller upplevelser i VR-simulator för säkerhet och försvar, underhållning och innovation. Hör både studentens och företagets erfarenheter av samarbetet. Här presenteras också resultatet på uppgiften att utveckla företagets VR-upplevelse – ett spel där användaren kan använda sin hjärtfrekvens som en biofeedback spelmekanism i kombination med att fysiskt gå i en virtuell verklig miljö.
Richard Guilfoyle, Director of sales Omnifinity
Sebastian Pettersson, student Interaktiva medier och webbteknologier Linnéuniversitetet

Samarbetsmöjligheter kommande period
Peter Adiels, universitetsadjunkt vid institutionen för Informatik Linnéuniversitetet

Resurser genom projekt Innovationslänken
Jesper Lindahl, projektledare Videum Science Park

FÖR VEM små och medelstora företag inom IKT och industri
TID och DATUM klockan 9.00-9.30 den 15 september
PLATS digitalt via Teams
ANMÄLAN HÄR.
Länk till eventet skickas till din anmäla e-post senast en timme innan start.