08:30-09:30

OBIK – flödesfokus gav effektivare layout och fortsatt förändringsvilja

OBIK AB har sin fabrik i Eneryda i Småland där de utför möbeltapetsering, teknisk sömnad, gardinsömnad och vattenskärning. Med en kombination av gamla hantverkstraditioner och modern industriell teknik utförs uppdrag åt bland annat möbeltillverkare, inredare, arkitekter och hotell.

Företaget har nyligen avslutat sin resa tillsammans med Produktionslyftet och vid frukostseminariet berättar de om sitt arbete med flödeskartläggning, förbättringsgrupper och layoutförändring. Från OBIK deltar Emma Åström, vd och ägare, samt Anna-Lena Karlsson, ansvarig för produktion och inköp. Det gör även Malin Erikson från Campus Ljungby, som har coachat OBIK i utvecklingsprogrammet.

Vid seminariet kopplar vi också OBIK:s utveckling till aktuell forskning om hur industriföretag kan optimera layouter och flöden. Lars Medbo, som tillsammans med Malin Erikson har coachat OBIK, delar insikter och best practice från sin forskning vid Chalmers. Seminariet modereras av Birgitta Öjmertz.

När:                Fredag 19 april 2024
Upplägg:       Två olika sätt att delta. På plats på Campus Ljungby kl. 8:00-10:45, då vi både hinner med att titta på seminariet tillsammans, äta frukost och ställa frågor direkt till föreläsarna. Eller på distans under själva seminariet, kl. 8:30-9:30.
Kostnad:        Seminariet är kostnadsfritt men kräver anmälan. För dig som deltar på plats bjuder Campus Ljungby på frukost. 
Målgrupp:      Du som arbetar som ledare på ett industriföretag och vill diskutera ledarskap, lean och förändringsledning.
Anmälan:       Det finns två anmälningar, en för dig som vill vara med på plats på Campus Ljungby med frukost och efterföljande diskussion och en för dig som avser vara med digitalt på enbart seminariet.

1. Anmälan (På plats på Campus Ljungby med frukost och efterföljande diskussion):https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWeg_aZo5Uqt0dzYU9ZOf0FhWc0rvvBBj5qGNetIrpOEIU3w/viewform?usp=sf_link 

Välkommen!