Vi söker Samverkanscoach – utbildning

Campus Ljungbys uppdrag är ”Tillsammans, formar vi framtiden med utbildningar och projekt i tätt samarbete med näringsliv, kommuner och region”.

Vill du vara med och driva en riktad satsning mot att utveckla lärcentra tillsammans med kommunerna i Västra Kronoberg?

Bakgrund

Vi behöver stärka kompetensförsörjningen i Västra Kronoberg genom samverkan mellan eftergymnasiala utbildningar som bedrivs på Campus Ljungby och VUX. Det innebär utveckling av tidigare samarbetet mellan VUX i Markaryd, Älmhult och Ljungby. Allt fler väljer att byta karriär senare i livet och vi ska stödja och underlätta kompetens-utveckling vid karriärbyte.

Av denna anledning har vi ansökt om statsbidrag för att få utveckla lärcentra.

Rollen – Samverkanscoach

Samverkanscoachens roll är att stötta upp med vägledning inom behov på arbets-marknaden, olika utbildningsalternativ samt kunskap om behörighetskraven uppfylls eller behöver kompletteras och i så fall med vad samt genom coachning säkerställa hög genomströmning av elever.

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter. I din roll har du mycket kontakt med blivande studenter och yrkesverksamma som vill ta nästa steg i karriären och svenska utbildningssystemet, vilket kräver att du trivs med att ha en social och utåtriktad roll.

Några exempel på arbetsuppgifter är:

  • Hjälpa individen att se ny kunskap inom befintlig roll och nya yrkesval i framtiden
  • Lotsning inom svenska utbildningssystemet
  • Hjälpa till att guida och koppla ihop med utbildningsinsatser
  • Coachning av individer
  • Rollen är mycket viktig för unga människors karriärplanering och det livslånga lärandet.
  • Rollen är på strategisk, taktisk och operativ nivå

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom relevanta områden. Du ska ha god kunskap om det svenska utbildningssystemet och är kunnig inom området. Du ska även ha god kunskap om yrken och olika karriärsval inom näringsliv och offentlig sektor. Det är viktigt att du tycker om att kommunicera och har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, på både svenska och engelska. Du är en van användare av IT-stöd. Tycker du om att jobba med människor? Vill du hjälpa andra att välja yrke och utbildning? Är du också nyfiken på vad som händer i samhället och tycker att det är viktigt att informera om det?

Personliga egenskaper

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara en social person med ett driv och ha erfarenheter av motsvarande arbete, där bra bemötande är något som du alltid strävar efter. Du trivs med att ha kontakt med individer, utbildningsarrangörer, företag och har lätt att skapa kontakter och få förtroende.

På Campus Ljungby är teamkänsla viktigt så det krävs att du är flexibel och prestigelös som person. Vidare behöver du vara en person som vill leverera kvalitet i det du gör och därför är egenskaper som pedagogisk, strukturerad och ansvarstagande viktiga. Som samverkanscoach är det viktigt att självständigt kunna planera sitt arbete och kunna arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt.

Ansökan

Campus Ljungby vill nu anställa en samverkanscoach till projektet, under förutsättning att projektmedel beviljas genom statsbidraget. Besked om beviljandet tillkännages i början av januari 2021.

Vi rekryterar löpande så tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Är du intresserad – sök tjänsten redan idag!

Du ansöker direkt till VD på Campus Ljungby, Maria Holmén: maria@campusljungby.se.

Övrigt

Tjänsten är deltid, anställningsform och anställningstid kommer att diskuteras under rekryteringsprocessen. Ansökningstid: senast 2020-12-31.

Varmt välkommen med din ansökan (personligt brev och CV).