Vi söker en relationsbyggande projektledare

Är du en relationsbyggare som brinner för näringslivsutveckling samt att leda och driva utvecklande projekt? Vill du vara med och driva en satsning riktad till Kronobergs och Smålands tillverkningsindustri?

Just nu söker vi en projektledare som ska arbeta företagsnära och utveckla företagen i regionen. Du kommer även driva projektet ”Grön hållbar industriell omställning och förnyelse”. Projektet är finansierat via ESF, Europeiska Socialfonden.

Syftet med projektet ”Grön hållbar industriell omställning” är att på ett strategiskt plan utveckla ledare, ledningsgrupper och medarbetare inom tillverkningsindustrin. Ambitionen är att öka kompetensen och den interna förmågan att hantera större förändringar i efterfrågan på företagets tjänster och produkter, hantera kundens och samhällets krav på ökad hållbarhet och nya gröna affärsmodeller samt implementera ett ekologiskt perspektiv i hela värdekedjan.

Vill du driva detta projekt och utveckla tillverkningsindustrin och dess underleverantörer.

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter. I din roll har du mycket kontakt med företag och andra externa parter, vilket kräver att du trivs med att ha en social och utåtriktad roll.

Några exempel på arbetsuppgifter är:

  • Uppsökande verksamhet för att skapa nya och bibehålla företagsrelationer
  • Analysera behov av stöd till företagen
  • Coachning av företag
  • Projektledning och rapportering
  • Framtagning av insatser och utbildningspaket
  • Leda och driva frågor i ledningsgrupper hos företagen
  • Leda workshops och diskussionsgrupper
  • Kommunikation
  • Ha kunskap om projekt och andra insatser

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom relevanta områden samt industrivana gärna inom en ledande position. Det är viktigt att du tycker om att kommunicera och har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, på svenska. Du är en van användare av IT-stöd och har ett intresse för miljö/hållbarhetsfrågor, coachning av ledande personer samt teknik och är kunnig inom området. Du är van att driva större projekt.

Personliga egenskaper

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara en social person med ett driv och ha erfarenheter på senior nivå, där bra bemötande är något som du alltid strävar efter. Du trivs med att ha kontakt med företag och har lätt att skapa kontakter och få förtroende.

På Campus Ljungby är teamkänsla viktigt så det krävs att du är flexibel och prestigelös som person. Vidare behöver du vara en person som vill leverera kvalitet i det du gör och därför är egenskaper som pedagogisk, strukturerad och ansvarstagande viktiga. Som senior projektledare är det viktigt att självständigt kunna planera sitt arbete och kunna arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt.

Ansökan

Vi rekryterar löpande så tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Är du intresserad – sök tjänsten redan idag!

Du ansöker direkt till VD på Campus Ljungby, Maria Holmén: maria@campusljungby.se.

Campus Ljungbys uppdrag är ”Tillsammans, formar vi framtiden med utbildningar och projekt i tätt samarbete med näringsliv, kommuner och region”.