Vi söker Projektledare

Campus Ljungbys uppdrag är ”Tillsammans, formar vi framtiden med utbildningar och projekt i tätt samarbete med näringsliv, kommuner och region”.

Vill du vara med och driva en stor satsning riktad till Smålands tillverkningsindustri?

Projektet är ett EU-projekt som ska drivas över hela Småland med start i januari 2021. Med hjälp av pengar från EU:s socialfond kommer ett 50-tal företag och sammantaget omkring tolvhundra deltagare i Småland ta del av kompetensutvecklingen. Projektets syfte är att på ett strategiskt plan utveckla ledare, ledningsgrupper och medarbetare inom tillverkningsindustrin. Ambitionen är att öka kompetensen och den interna förmågan att hantera större förändringar i efterfrågan på företagets tjänster och produkter, hantera kundens och samhällets krav på ökad hållbarhet och nya gröna affärsmodeller samt implementera ett ekologiskt perspektiv i hela värdekedjan.

Dessa industriella effekter skall uppnås dels genom att tillgängliggöra den forskning som finns runt material, teknik, lagstiftning, Green deal, Bref/BAT, dels genom att öka kompetensen och förståelsen beträffande nya material och tekniker för produktion av mer carbon footprint neutrala produkter.

Vill du driva detta projekt?

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter. I din roll har du mycket kontakt med företag och andra externa parter, vilket kräver att du trivs med att ha en social och utåtriktad roll.

Några exempel på arbetsuppgifter är:

  • Projektledning och rapportering
  • Framtagning av utbildningspaket och insatser
  • Kommunikation
  • Uppsökande verksamhet för att skapa nya företagsrelationer
  • Analysering av behov hos företag
  • Leda och driva frågor i ledningsgrupper
  • Leda workshops och diskussionsgrupper

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom relevanta områden. Det är viktigt att du tycker om att kommunicera och har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, på både svenska och engelska. Du är en van användare av IT-stöd och har ett intresse för miljö/hållbarhetsfrågor samt teknik och är kunnig inom området. Du är van att driva större projekt, erfarenhet av att driva EU-projekt är meriterande. Du har en vana att leda och driva frågor i ledningsgrupper. Du har bred kunskap inom ett eller flera av fokusområdena i projektet.

Personliga egenskaper

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara en social person med ett driv och ha erfarenheter på senior nivå, där bra bemötande är något som du alltid strävar efter. Du trivs med att ha kontakt med företag och har lätt att skapa kontakter och få förtroende.

På Campus Ljungby är teamkänsla viktigt så det krävs att du är flexibel och prestigelös som person. Vidare behöver du vara en person som vill leverera kvalitet i det du gör och därför är egenskaper som pedagogisk, strukturerad och ansvarstagande viktiga. Som senior projektledare är det viktigt att självständigt kunna planera sitt arbete och kunna arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt.

Ansökan

Campus Ljungby vill nu anställa en projektledare till projektet, under förutsättning att projektmedel beviljas av ESF-rådet. Besked om beviljandet tillkännages i början av december 2020. Vi rekryterar löpande så tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Är du intresserad – sök tjänsten redan idag!

Du ansöker direkt till VD på Campus Ljungby, Maria Holmén: maria@campusljungby.se.